photo 1586974710160 55f48f417990

Grondstoffen nog nooit zo goedkoop als nu

Vermogensbeheerder Incrementum schrijft een keer per jaar een rapport over goud en zilver genaamd In Gold We Trust. Dit jaar telt het rapport 170 pagina’s.

De meest opvallende grafiek uit het rapport is onderstaande grafiek. Deze zet de waarde van de S&P500 af ten opzichte van de grondstoffenprijzen. Al snel is zichtbaar dat grondstoffen zoals goud en zilver op dit moment bijzonder goedkoop zijn. Sterker nog, ze zijn nog nooit zo goedkoop geweest.

Incrementum

De verhouding tussen grondstofprijzen en de S&P500 bedraagt op dit moment 0,87. Een stijging richting de mediaan van 4,1 houdt in dat de prijzen van grondstoffen kunnen stijgen  met 371%. De laatste twee keer dat dat de grondstoffenprijzen zo laag stonden, steeg de prijs ver boven de mediaan uit. Wat betekent dat een stijging van 371% slechts het begin is..

Goud-zilver ratio

Binnen de grondstoffenmarkt, waartoe goud, zilver, platina én palladium behoren, zit er ook een groot verschil tussen de prijzen onderling. Zo is zilver bijvoorbeeld ten opzichte van goud zeer goedkoop wanneer we kijken naar de goud-zilver ratio. Het opwaartse potentieel voor zilver is dan bijvoorbeeld nóg groter dan dat van goud.

In de komende dagen zullen we het rapport verder bestuderen en je op de hoogte brengen van andere interessante bevindingen van Incrementum. Het gehele rapport kun je zelf hier bestuderen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.