gold 679433 1280

Goudprijs stijgt 4 weken onafgebroken

De goudprijs profiteert van de onrust op de beurzen wereldwijd. Het edelmetaal is voor de vierde week op rij gestegen, de langste reeks aan wekelijkse stijgingen sinds januari van dit jaar.

Zoals gesteld zorgen verschillende (geopolitieke) ontwikkelingen voor onrust op de financiële markten. Al deze gebeurtenissen spelen goud vooralsnog in de kaart. Indien deze zorgen een negatief effect blijven hebben op aandelenmarkten dan kan dit leiden tot een verandering in het beleid van de Fed, wat weer positief kan uitpakken voor goud.

De prijs van goud steeg sinds begin oktober met ruim 5 procent. Sinds april, toen de goudprijs nog een prijs noteerde van $ 1350 per troy ounce, daalde de prijs met ruim 12 procent. Het dieptepunt werd bereikt op 15 augustus toen de goudprijs $ 1175 per troy ounce noteerde. Sinds het dieptepunt herstelde goud zich tot een prijs op het moment van schrijven van $ 1231 per troy ounce.

Vooruitzicht

Sinds de uitbraak begin oktober heeft de goudprijs weerstand gevonden rond de grens van $ 1238 per troy ounce. De goudprijs heeft deze grens geprobeerd te doorbreken op 23, 25 en 26 oktober. Tijdens de laatste poging werd de grens kort doorbroken tot een prijs van $ 1240 per troy ounce waarna de prijs weer terugviel $ 1231 per troy ounce.

Wang Tao, technisch analist bij Reuters, voorziet dat het volgende obstakel voor de goudprijs tussen de bandbreedte ligt van $ 1.252 en $ 1.263 per troy ounce ligt. De opmars van goud zou een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de positie van hedgefondsbeheerders en andere speculanten in goud-futures op de Comex van New York. Daarnaast zal het Diwali festival in India, waar eindejaarsfeesten en bruiloften worden gevierd, er voor kunnen zorgen dat de prijs van het edelmetaal verder omhoog wordt gedreven.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.