photo 1494412552100 42e4e7a74ec6

Goudprijs profiteert van handelsonrust

De goudprijs noteert de hoogste prijs in een week tijd na de onrust die is ontstaan over een heropleving van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. De goudprijs in dollar noteert op het moment van schrijven een prijs van $1.289 per troy ounce, het hoogste punt sinds 26 april.

Ondanks de lichte stijging van de goudprijs verwachten analisten dat de echte stijging nog moet komen indien de Verenigde Staten aanstaande vrijdag écht de importtarieven zal verhogen.

Impact dreigement Trump groter op aandelenmarkten

“De dreigementen van Trump hebben een veel grotere impact gehad op aandelenkoersen dan op die van edelmetalen. Hoewel goud weer wat aantrekkingskracht heeft gewonnen door de angst voor een nieuwe handelsoorlog, duiken investeerders nog niet massaal op het edelmetaal”, stelt Carlo Alberto De Casa, analist bij ActivTrades.

Beleggers zijn niet bepaald gerust op een goede afloop van de handelsbesprekingen tussen beide landen. De angst voor een verhoging van Amerikaanse importtarieven zette beurzen dinsdag flink lager. Zo daalde de Dow Jones met 473 punten, de slechtste handelsdag van de Dow Jones sinds 3 januari van dit jaar. De S&P500 leverde 1,8 procent in terwijl de Nasdaq het nog iets slechter deed met een verlies van 2 procent.

Ook in Europa waren er alleen rode cijfers zichtbaar. Zo daalde de AEX met 1,2 procent, de Duitse DAX met 1,7 procent en in Frankrijk ging de CAC-40 met 1,6 procent onderuit. In Engeland leverde de FTSE100 1,7 procent in.

Weerstand

Vanuit een technisch perspectief dient de goudprijs boven de eerste weerstand van $1.291 per troy ounce uit te breken. Indien dit gebeurt, is de volgende belangrijke horde de grens van $1.299 per troy ounce.

Op de korte termijn zal alles afhangen van hoe de onderhandelingen zullen lopen tussen China en de VS. De verwachting is dat afgevaardigden van beide landen elkaar vandaag zullen spreken. Vrijdag zal moeten uitwijzen of Trump inderdaad daad bij woord voegt wanneer hij al dan niet de importtarieven tegen China zal verhogen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.