BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.315,91Zilv.Zilver 691,82Plat.Platina 29.075,29Pall.Palladium 44.828,24 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Goudprijs daalt onder $1200

Goudprijs daalt onder $1200
13 augustus 2018 Bilal
gc grngld4b 032  1

De goudprijs is maandag gezakt onder het steunpunt van 1200 dollar per troy ounce. De laatste keer dat dit gebeurde was in januari van 2017. Goud heeft last van de dollar die sinds de escalatie van de crisis in Turkije, wordt gezien als vluchthaven.

De goudprijs heeft tot op heden weinig baat bij de geopolitieke ontwikkelingen wereldwijd. Wel zorgt de daling voor enkele positieve ontwikkelingen. Zo zorgt de lage goudprijs er voor dat de vraag in China verder wordt gestimuleerd. De vraag naar goud als sieraad is in China volgens de laatste data flink aan het stijgen. Ook vanuit India verschijnen er positieve berichten. Zo steeg de Indiase goudimport voor het eerst in zeven maanden tijd tot 75 ton vorige maand.

Sterke dollar

De aandelen- en valutamarkten zijn nerveus gezien de ontwikkelingen in Turkije. Vooralsnog lijkt de enige vluchthaven de Amerikaanse dollar (en in mindere mate de Zwitserse kroon en de Japanse Yen). In de nasleep van de crash van de Turkse lira dalen vandaag ook andere valuta van opkomende landen zoals de Zuid-Afrikaanse rand en de Mexicaanse peso. Dit heeft tevens onder andere te maken met de stijging van de Amerikaanse dollar.

Goud als vermogensbescherming

Ondanks het feit dat goud op dit moment door beleggers links wordt gelaten als veilige haven, laat het edelmetaal wel degelijk zien dat het de ultieme vorm van vermogensbescherming is.

goudprijs

De goudprijs in Turkse Lira’s stijgt met 30 procent sinds de escalatie van de crisis.

Wanneer we kijken naar wat er in de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden in Turkije dan zien we dat goud zich staande heeft gehouden te midden van alle paniek. Zo is goud in Turkse lira’s sinds 8 augustus gestegen met maar liefst 30 procent. In dezelfde periode is de waarde van de Turkse valuta tegenover de Amerikaanse dollar tevens met 30 procent gedaald.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 536 reviews.