photo 1500252185289 40ca85eb23a7

Goudprijs daalt ondanks spanningen

De goudprijs daalde maandag tot het laagste punt in twee weken tijd. De goudprijs viel terug tot $1.277 per troy ounce, het laagste punt sinds 3 mei. Ondanks de scherpe daling afgelopen week van verschillende financiële markten, is er weinig tot geen angst te bespeuren in de markt.

De dollar index kroop in de buurt van het hoogste punt van de afgelopen twee weken. Ondersteund door een positief cijfer over de huizenmarkt in de Verenigde Staten en een ander macrocijfer over de werkloosheid in het land. Het was de grootste stijging voor de Amerikaanse dollar sinds begin maart 2019. Ook de opgelopen handelsspanningen tussen de VS en China zorgen voor een grotere vraag naar de Amerikaanse dollar.

Vooruitzicht

Zoals gesteld is de vraag naar goud ondanks alles wat er speelt niet significant gestegen in de afgelopen week. Vanuit een technisch perspectief heeft de goudprijs afgelopen week de barrière van $1.300 per troy ounce ook niet doorbroken. Op de korte termijn is $1.265 per troy ounce een belangrijk steunpunt voor de goudprijs. Een slotkoers onder deze stand impliceert een sterkere daling voor de goudprijs in de komende tijd.

Ondertussen zagen we afgelopen week wel een stijging in goudgerelateerde ETF-aanhoudingen. De SPDR Gold Trust, ’s werelds grootste goud-gerelateerde fund, steeg 0,4 procent naar 736,17 ton op vrijdag. Ook de long posities op de COMEX stegen in de week van 14 mei.

China & Iran

Toch speelt er genoeg om er voor te zorgen dat het sentiment rondom de goudprijs zomaar kan omdraaien. Op de korte termijn zijn dit vooral China en Iran.

De handelsoorlog met China gaat een nieuwe fase in nadat verschillende techbedrijven waaronder Google, Qualcomm, Broadcom en Intel hun leveringen of diensten staken aan Huawei. Verschillende tech bedrijven staan hierdoor vandaag in het rood wat een effect heeft op financiële markten. Zo ook in ons land waar de AEX fors terugviel tot onder de grens van 550 punten. De aandacht op Wall Street zal straks ook voornamelijk uitgaan naar de techsector.

Ook de oplopende spanningen in Iran en de nieuwe dreiging van Trump zondag zorgen er voor dat beleggers uiterst voorzichtig zijn.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.