pexels photo 3785927

Goudbeleggingen in trek: eindejaarsrally aanstaande?

Met het einde van het jaar in zicht, lijken steeds meer beleggers naar goud te kijken. Afgelopen vrijdag stegen de posities in Exchange-Traded Funds (ETF) met 71,9 miljoen troy ounce. Het hoogste peil sinds mei 2013.

ETF

Zo trok de SPDR Gold ETF $351 miljoen aan na de berichten dat de voormalige nationale veiligheidsadviseur van Trump, Michael Flynn, toegaf te hebben gelogen tegen federale agenten.

Naast een gigantische instroom aan goudgedekte beleggingen, namen ook de short posities die een daling verwachten van de goudprijs af naar het laagste niveau in 5 jaar tijd. Ook dit is een positief signaal.

ETF

Ook het feit dat sommige financiële markten er behoorlijk zenuwachtig uitzien zorgt er voor dat beleggers naar goud kijken. Zo bereikte de S&P 500 wederom een nieuw record. Beleggers zijn bang voor een nieuwe correctie op de beurzen. Vanuit hun standpunt bekeken is dit een moment waarop je een verzekering voor je beleggingen moet aanhouden; goud.

Ook komt de Federal Reserve deze maand bijeen. Een renteverhoging ligt in het verschiet. Al stellen verschillende economen dat deze verhoging al reeds in de markt verwerkt is aangezien de verhoging meerdere malen is aangekondigd. Sinds oktober koerst goud in een nauwe bandbreedte en laat het edelmetaal een lage volatiliteit zien. Echter kán nieuws vanuit welke kant dan ook (Fed/Noord-Korea/Midden-Oosten/S&P500) hier snel verandering in brengen.

Technische Analyse

De goudprijs noteert op het moment van schrijven een prijs van $1.276 per troy ounce. Vanuit een technisch oogpunt blijft $1.265 een belangrijk niveau dat steun geeft aan de goudprijs. Aan de andere kant moet goud het niveau van $1.297 per troy ounce doorbreken om boven de grens $1.300 van uit te breken.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.