house money capitalism fortune 12619

Goud in Euro bereikt laagste punt van het jaar

Europeanen betalen het minst voor goud in zes maanden tijd. De prijsdaling in Euro is voornamelijk te danken aan speculaties omtrent de Europese Centrale Bank die van plan is om de monetaire stimuleringsmaatregelen af te bouwen.

Goud in euro’s noteert op het moment van schrijven een prijs van € 1.066,39. De laagste prijs sinds het begin van dit jaar en een daling van omgerekend -2,5%. De daling is voornamelijk te wijten aan de opmars van de euro. De munt klom tot het hoogste niveau in 13 maanden tijd tegenover de dollar en € 1 noteert op het moment van schrijven een prijs van $1,138.

Euro

Afbouwen stimuleringsmaatregelen ECB

De markten houden serieus rekening met een afbouw van de stimluringsmaatregelen van de ECB. Hierbij moet de ECB wel zorgvuldig te werk gaan aangezien niet alle doelstellingen zijn behaald. De economie in de eurozone draait volgens de doelstelling van de ECB goed, maar de inflatie blijft daarbij achter.

Mocht de centrale bank inderdaad op termijn het opkoopprogramma willen gaan afbouwen, dan kan dit paniek veroorzaken. Iets wat ook in de Verenigde Staten gebeurde in 2013 en wordt aangeduid als ‘taper tantrum’. Indien de euro teveel oploopt, een ontwikkeling die nu al gaande is, zal het inflatiedoel van de ECB alleen maar verder uit het zicht raken.

goud prijsontwikkeling per maand

Juli is over het algemeen een rustige maand wat de prijsontwikkeling betreft van goud. Zo blijkt uit een analyse van de goudprijsontwikkeling over de afgelopen 10 jaar. Uit de cijfers die Bloomberg heeft geanalyseerd blijkt ook dat voornamelijk de maanden Januari, Februari en Augustus goede maanden zijn voor het edelmetaal.

Voor lange termijn beleggers is het ideaal om gebruik te maken van bovenstaande analyse om goed in te kunnen schatten wat de ideale koopmomenten zijn voor goud. Daarbij komt ook kijken dat de EURUSD ontwikkeling er voor kan zorgen dat je extra kunt profiteren van dergelijke analyses.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.