gold 679433 1280

Goud hoger na tegenvallend macrocijfer VS

De goudprijs viel in de afgelopen dagen terug en zette ook deze week deze daling voort. Dinsdag steeg de goudprijs echter weer na een zwak macrocijfer uit de Verenigde Staten.

Beleggers reageerden geschrokken op het tegenvallende cijfer over de Amerikaanse industrie. Door de nieuwe data zijn de zorgen over een wereldwijde recessie flink aangewakkerd. De Dow-Jones index daalde dinsdag met 1,3 procent, terwijl de S&P 500 1,2 procent inleverde. Technologiebeurs Nasdaq boekte een verlies van 1,1 procent.

macrocijfer VS

Uit nieuwe gegevens van marktonderzoeker ISM blijkt namelijk dat de bedrijvigheid in de Verenigde Staten in september flink is gedaald. De inkoopmanagersindex zette het laagste niveau neer in ruim 10 jaar tijd. In het onderzoek wordt gewezen naar de voortdurende handelsoorlog als boosdoener. Daarnaast wordt ook gewezen naar de zwakke industriecijfers vanuit Europa.

Federal Reserve

Na het teleurstellende cijfer uitte president Trump opnieuw kritiek op de Federal Reserve. Volgens Trump is de Amerikaanse dollar té sterk geworden, wat de concurrentiepositie van Amerikaanse fabrikanten schaadt. Trump wil een verdere verlaging van de rente om de economie te stimuleren.

Angst nieuwe opportuniteit

De angst onder beleggers resulteerde direct in een nieuwe opleving van de goudprijs. Nadat goud in de afgelopen dagen daalde en zelfs onder de grens van $1.500 dook, steeg de goudprijs dinsdag met iets meer dan 1,7 procent.

Het risico voor een recessie zorgt er voor dat (institutionele) beleggers kiezen voor zekerheid. Gezien de prestaties van goud dit jaar is goud een van de favorieten voor beleggers die eieren voor hun geld kiezen.

Technisch vooruitzicht

Vanuit een technisch perspectief zal de goudprijs volgens analisten van Reuters handelen tussen een bandbreedte van $1462-$1488 per Troy ounce, óf stijgen richting $1514 per Troy ounce. Aanstaande vrijdag worden nieuwe banencijfers verwacht in de Verenigde Staten. Indien deze negatief zijn zal de interesse in goud verder toenemen, verwachten de analisten van Reuters.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.