pexels photo 301599

Goud bereikt wederom nieuwe all-time high

Nog niet zolang geleden schreven wij dat de goudprijs in verschillende valuta een all-time high heeft bereikt. Deze week mag ook de euro tot dit rijtje worden toegevoegd. De goudprijs in euro bereikte vandaag het hoogste punt ooit: €1.398 per troy ounce.

Eerder deze maand sneuvelde het oude record van de goudprijs in andere valuta’s zoals de Australische dollar, het Britse pond, de Canadese dollar en de Chinese yuan.

Goudprijs 2019: +25%

Sinds het begin van het jaar is de goudprijs gestegen met 25 procent. Vaak wordt gewezen naar de steeds verder escalerende handelsoorlog tussen de VS en China, voor de sterke opmars van goud. Toch spelen er op de achtergrond diverse redenen waarom goud het zo goed doet dit jaar.

Ook de valutaoorlog tussen verschillende landen/centrale banken speelt goud in de kaart. Zo stijgt de goudprijs in euro’s bijvoorbeeld door de lage wisselkoers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De waarde van de euro staat onder druk door sombere berichten over de Duitse economie, de afwikkeling van de Brexit en de nieuwe regeringscrisis in Italië.

Door de verschillende problemen en brandhaarden wereldwijd vluchten steeds meer beleggers naar veilige havens zoals goud.

Goudprijs richting $1.600?

Door de opmars van goud heeft menig belegger zijn winst genomen, wat normaliter zorgt voor een adempauze in de weg omhoog van de goudprijs. Desondanks verwachten diverse analisten dat de goudprijs nog hoger zal gaan. Zo voorziet de Zwitserse bank UBS nog veel opwaarts potentieel voor de goudprijs.

Volgens de zakenbank spelen zorgen over een tragere economische groei en de extreem lage rentes goud steeds verder in de kaart. Analisten van UBS sluiten mede om deze redenen niet uit dat de goudprijs een prijs van $1.600 per troy ounce zal bereiken.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.