pexels photo 260286

Goud begint 2018 sterk

Net als de afgelopen jaren begint goud het nieuwe handelsjaar wederom sterk. Het edelmetaal bereikte dinsdag het hoogste peil in 3 maanden tijd. Ook zilver deed het bijzonder goed.

Een van de belangrijkste redenen voor de stijging van de goudprijs is de zwakke prestatie van de Amerikaanse dollar. Daarnaast zagen zowel goud als zilver aankopen bedoeld als safe havens vanwege de toegenomen geopolitieke risico’s.

Goudprijs

De goudprijs noteert op het moment van schrijven een prijs van $1.317,86 per troy ounce. De vraag op dit moment is natuurlijk hoe nu verder. Zoals wij in onze jaarafsluiting schreven is januari doorgaans een goede maand voor goud. Dit gegeven in combinatie met een zwakke dollar en toegenomen geopolitieke spanningen (onder andere in Iran), zorgen er voor dat goud weer interessant is voor beleggers. Ook de ‘kinderlijke’ ruzie tussen Trump en Kim-Jong Un zorgt voor de nodige vlucht richting het gele edelmetaal.

De dollarindex noteert nog maar een fractie boven het dieptepunt van september. De lange rente in de Verenigde Staten daalt, ondanks een vooruitzicht op enkele renteverhogingen in het nieuwe jaar. De drie rentestappen van 2017 hebben niet belet dat goud in dollars het hoogste rendement (+12,5%) kende sinds 2010.

Technische analyse

technische analyse

Alle ogen zijn nu gericht op de eerste belangrijke horde, te weten $1330,89. Indien de goudprijs sluit boven deze prijs dan komt het volgende niveau van $1353,15 in beeld. Hiermee wordt tevens het hoogste punt dat in september van 2017 werd bereikt wederom behaald. Tegelijkertijd zal een daling onder de $1312,90 zorgen voor een nieuwe test van het steunpunt van $1294,91.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.