gold 2957431 1280

Goldman Sachs: goud is klaar voor stijging in 2019

Nu we in de laatste maand van het jaar zitten stromen de voorspellingen voor 2019 binnen van verschillende zakenbanken. Deze week besteden we aandacht aan een aantal van deze prognoses.  Zakenbank Goldman Sachs voorziet een zeer positief 2019 voor grondstoffen en voorspelt een rendement van 17 procent in de komende maanden. Goldman Sachs beschrijft de huidige situatie als onhoudbaar en ziet de G-20 bijeenkomst in Buenos Aires als keerpunt.

“Gezien de omvang en ontwrichting van de grondstofprijzen ten opzichte van de fundamentals – waarbij olie en (edel)metalen momenteel onder kostproductie worden aangeboden – zijn we van mening dat grondstoffen op dit moment een uiterst aantrekkelijk instapmoment bieden voor longposities in goud, olie en basismaterialen”, aldus Goldman Sachs in haar prognose voor volgend jaar.

Goud

In de afgelopen week is de goudprijs gestegen met 2 procent, zilver deed het beter met een stijging van bijna 3 procent. Goldman Sachs is van mening dat goud nog een lange weg omhoog te gaan heeft. “Als de Amerikaanse groei volgend jaar vertraagt zoals verwacht, dan zou goud profiteren van een hogere vraag naar defensieve activa’, aldus Goldman Sachs.

Terwijl edelmetalen dit jaar zowel in het tweede als derde kwartaal last hebben gehad van een sterke dollar, lijkt de dynamiek zich nu om te draaien door twijfels over het monetaire beleid van de Fed en de renteverhogingen in 2019. Maandag stelde Goldman Sachs haar verwachting voor renteverhogingen in 2019 naar beneden bij. Waar de zakenbank voorheen uitging van vier renteverhogingen in 2019, is de verwachting nu bijgesteld naar drie stuks.

Een enkel signaal die de visie van Goldman Sachs onderbouwt is de opbouw van goud ETF-aanhoudingen. Deze zijn voor de tweede maand op rij gestegen volgens de meest recente data van de World Gold Council. De Europese fondsen leidden de wereldwijde instroom, met sterke stromen naar fondsen vanuit het Verenigd Koninkrijk. De bezorgdheid over de Brexit nemen toe waardoor het Britse pond verzwakt. 

Advies Goldman

Goldman Sachs adviseert al haar cliënten op dit moment een long positie in goud voor volgend jaar. Het edelmetaal wordt door de zakenbank onderschreven in een lijst met 10 trade ideeën voor 2019. 

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 802 reviews.