Fout Trump kan leiden tot impeachment

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er is weer een nieuwe rel rondom Trump en het Witte Huis. Door de aanhoudende problemen sinds het ontslag van FBI-directeur James Comey afgelopen week staan de dollar en de financiële markten onder druk. Er wordt zelfs al stiekem gesproken over een impeachment procedure voor de huidige president.

Sinds het ontslag van Comey is de exacte reden voor zijn ontslag een hevig punt van discussie in Amerika. Zo hebben verschillende leden van het team van Trump verschillende redenen voor het ontslag opgegeven. Waardoor de pers maar blijft graven naar de relatie tussen Trump en Comey. The New York Times kwam dinsdagavond met nieuwe informatie over het ontslag van de FBI-directeur. James Comey, die het FBI-onderzoek naar Russische inmenging leidde, heeft aantekeningen gemaakt van zijn gesprekken met Trump.

In de aantekeningen van van James Comey uit februari, blijkt dat dat Trump Comey heeft gevraagd om het onderzoek naar eventuele Russische inmenging te staken.. De aantekeningen zijn gemaakt vlak voordat de Nationale Veiligheidsadviseur Michael Flynn werd ontslagen.

“He [Flynn] is a good guy. I hope you can let this go,”

– Donald Trump in gesprek met ex FBI-directeur James Comey

Impeachment

Indien het verhaal van de New York Times klopt dan is volgens meerdere politici in de Verenigde Staten impeachment een logische volgende stap. Het Republikeinse Congreslid Jason Chaffetz, voorzitter van de Ethische commissie van het Huis van Afgevaardigden, heeft mede hierom dinsdagavond direct alle correspondentie tussen Trump en de ontslagen Comey opgevraagd.

Het is het tweede grote schandaal in slechts twee dagen tijd. Maandag kwam The Washington Post met het verhaal dat Trump geheime inlichtingen heeft gedeeld met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Direct daarna reageerde Herbert McMaster, de nieuwe Nationale Veiligheidsadviseur, door te stellen dat het verhaal niet klopt.

“I was in the room. It didn’t happen.” aldus McMaster. Niet veel later twitterde Trump notabene zelf dat hij het volste recht had om de feiten met Rusland te delen. Zijn verklaring was dat hij de Russen hiermee onder druk wilde zetten om harder op te treden tegen IS. Niet veel later moest McMaster zijn eerdere ontkenning inslikken en toegeven dat het delen van de informatie gepast was. Later bleek ook nog dat Trump met het delen van deze informatie een andere bondgenoot in verlegenheid heeft gebracht. De informatie die Trump deelde met Lavrov was namelijk afkomstig van Israël, en Trump had deze gratis gegeven aan Rusland.

Het tegenwerken en beïnvloeden van onderzoeken is een ernstig vergrijp. Dit is de reden waarom er een impeachment procedure werd opgestart tegen Nixon, die uiteindelijk de eer aan zichzelf hield en aftrad. Indien het bewezen wordt dat Trump inderdaad het onderzoek van Comey heeft proberen te beïnvloeden dan zou een impeachment procedure kunnen worden opgestart.

Daarnaast zijn het nu niet alleen de Democraten die zich steeds vaker ergeren aan Trump. Ook de Republikeinen lijken er schoon genoeg van te hebben. Zo vergeleek John McCain vandaag de problemen van Trump met het Watergate schandaal. Daarnaast heeft een andere hooggeplaatste Republikein, Paul Ryan zich achter het verzoek van Jason Chaffetz geschaard om alle correspondentie tussen Comey en Trump op tafel te krijgen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 819 reviews.