photo 1542320728179 bda01e6f5c73

Fed laat rente onveranderd

De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft zoals verwacht het belangrijkste rentetarief ongewijzigd gelaten.

Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten werd in maart van dit jaar verhoogd naar een bandbreedt van 1%. Toentertijd werd aangegeven dat de bestuurders van de Federal Reserve verwachten dat de rente dit jaar nog twee keer zal worden verhoogd. Gezien de zwakke ontwikkeling van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar hield niemand rekening met een renteverhoging nu. Vandaar ook dat de reactie van de financiële markten op het besluit van de Fed nihil was. Het besluit om de rente onveranderd te laten werd unaniem aangenomen door het volledige Fed bestuur.

Kortstondig

Over de zwakke ontwikkeling van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar was de Fed ook duidelijk. Volgens de centrale bank is de groeivertraging kortstondig en zien zij dit niet als een gevaar voor de economie. Mede door deze uitspraak stijgt volgens analisten de kans op een tweede renteverhoging in juni flink. De kans op een renteverhoging in juni van dit jaar steeg van 64% naar 93%.

Fed-president Janet Yellen gaf geen verklaring naar aanleiding van het besluit. In de komende dagen komen echter wel verschillende Fed-bestuurders, waaronder Yellen aan het woord tijdens verschillende bijeenkomsten. Deze optredens zullen nauw worden gevolgd door analisten om te kijken of de Fed bestuurders iets los laten over een eventueel volgende renteverhoging.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.