photo 1443110189928 4448af4a2bc5

“Euro stijgt richting $1,25”

De euro is in de afgelopen weken gestegen van $1,05 tot $1,16 op het moment van schrijven. Door de stijgende lijn van de afgelopen weken en de aangekondigde tapering van Mario Draghi, verwachten analisten dat de euro tegen het einde van het jaar verder zal stijgen tot $1,20-$1,25.

Euro $
EURUSD ontwikkeling afgelopen 6 maanden.

Afgelopen week gaf Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, aan dat in het najaar zal worden gepraat over een eventuele afbouw van het stimuleringsbeleid. Tijdens zijn toespraak afgelopen week in het Portugese Sintra sprak de ECB voorzitter voor het eerst over reflatie. Dit houdt in dat het patroon van prijsstijgingen door economische groei herstelt.

Wanneer de ECB minder geld in de markten zal pompen, zal dit de euro relatief gezien schaarser maken. Mede hierdoor verwachten analisten een stijging van de munt voor het einde van dit jaar tot $1,20-$1,25.

Negatieve signalen uit VS

Naast positieve signalen over de economie in de eurozone, profiteert de Euro ook van negatieve signalen uit de Verenigde Staten. Zo staat de dollar onder druk door de onzekerheid over de haalbaarheid van Trumps politieke plannen. Afgelopen week kreeg president Trump nog een gevoelige tik toen zijn zorgwet niet door de Senaat kwam.

Ook de aankondiging van uitbreiding van het onderzoek naar banden tussen het campagneteam van president Donald Trump en Rusland, heeft gezorgd voor een verkoopgolf van de dollar.

Kansen voor goud en zilver

Door de opmars van de euro zullen zowel goud als zilver uitgedrukt in Euro onder druk komen te staan. Een duurdere euro betekent namelijk dat je minder euro’s nodig hebt om dezelfde hoeveelheid goud en/of zilver te kopen. Tegelijkertijd is dit ook een kans om meer goud/zilver te kopen voor hetzelfde geld.

Goud en zilver worden namelijk wereldwijd verhandeld in dollars en zijn voornamelijk kwetsbaar voor een sterke dollar. Een zwakke dollar betekent precies het tegenovergestelde; je hebt meer dollars nodig om goud/zilver te kopen. Het is dus mogelijk dat het wisselkoerseffect tussen beide valuta (EURUSD) positief kan uitpakken voor edelmetalen in de tweede helft van dit jaar.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.