Goud.Goud 47.887,16Zilv.Zilver 623,60Plat.Platina 26.904,57Pall.Palladium 54.550,22 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

EU waarschuwt bedrijven die zich houden aan sancties Iran

EU waarschuwt bedrijven die zich houden aan sancties Iran
8 augustus 2018 Bilal Chairi
europa, eu, ecb

Europese bedrijven die zich zullen houden aan de sancties die de Verenigde Staten aan Iran heeft opgelegd, zullen sancties aan hun broek krijgen door de Europese Unie zelf. Hiervoor waarschuwt Nathalie Tocci, een medewerker van EU-buitenland-chef Federica Mogherini.

“Als EU-bedrijven zich houden aan de Amerikaanse sancties zullen zij op hun beurt sancties krijgen vanuit de EU”, aldus Nathalie Tocci tijdens een interview met BBC Radio 4. Volgens Tocci probeert Europa Iran te helpen en laat het hiermee zien dat het Europa menens is om er voor te zorgen dat het atoomakkoord, dat in 2015 werd gesloten, een succes wordt.

Waarschuwing Trump

Dinsdag waarschuwde Trump, toen de sancties tegen Iran weer officiëel werden ingesteld, dat iedereen die handel drijft met Iran, geen handel meer zal drijven met de Verenigde Staten.

Veel landen en bedrijven hebben uit angst voor de uitspraken van Trump hun activiteiten in Iran stopgezet. Zo ook Duitse autofabrikant Daimler. “We zullen doorgaan met het monitoren van de politieke ontwikkelingen, met name in verband met de toekomst van de nucleaire overeenkomst’, aldus het bedrijf in een verklaring. Ook Peugeot’s moederbedrijf PSA heeft stappen genomen om een joint venture in Iran op te schorten, terwijl rivaal Renault heeft ingestemd om de Amerikaanse sancties te volgen.

Het is dus afwachten hoe de laatste waarschuwing van de Europese Unie zal binnenkomen bij Europese bedrijven.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 266 reviews.