photo 1589395706442 2fb4c9e65489

EU waarschuwt bedrijven die zich houden aan sancties Iran

Europese bedrijven die zich zullen houden aan de sancties die de Verenigde Staten aan Iran heeft opgelegd, zullen sancties aan hun broek krijgen door de Europese Unie zelf. Hiervoor waarschuwt Nathalie Tocci, een medewerker van EU-buitenland-chef Federica Mogherini.

“Als EU-bedrijven zich houden aan de Amerikaanse sancties zullen zij op hun beurt sancties krijgen vanuit de EU”, aldus Nathalie Tocci tijdens een interview met BBC Radio 4. Volgens Tocci probeert Europa Iran te helpen en laat het hiermee zien dat het Europa menens is om er voor te zorgen dat het atoomakkoord, dat in 2015 werd gesloten, een succes wordt.

Waarschuwing Trump

Dinsdag waarschuwde Trump, toen de sancties tegen Iran weer officiëel werden ingesteld, dat iedereen die handel drijft met Iran, geen handel meer zal drijven met de Verenigde Staten.

Veel landen en bedrijven hebben uit angst voor de uitspraken van Trump hun activiteiten in Iran stopgezet. Zo ook Duitse autofabrikant Daimler. “We zullen doorgaan met het monitoren van de politieke ontwikkelingen, met name in verband met de toekomst van de nucleaire overeenkomst’, aldus het bedrijf in een verklaring. Ook Peugeot’s moederbedrijf PSA heeft stappen genomen om een joint venture in Iran op te schorten, terwijl rivaal Renault heeft ingestemd om de Amerikaanse sancties te volgen.

Het is dus afwachten hoe de laatste waarschuwing van de Europese Unie zal binnenkomen bij Europese bedrijven.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.