BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.307,36Zilv.Zilver 687,64Plat.Platina 28.892,27Pall.Palladium 44.681,04 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Escalatie Midden-Oosten: olietankers aangevallen

Escalatie Midden-Oosten: olietankers aangevallen
13 juni 2019 Bilal
oil pump jack sunset clouds silhouette 162568

In de Golf van Oman zijn vandaag twee olietankers aangevallen. Een woordvoerder van de Amerikaanse vijfde vloot stelt tegenover persbureau Bloomberg dat beide schepen zijn beschadigd. Verschillende media spreken van explosies, maar exacte informatie ontbreekt op dit moment nog. De olieprijs schoot omhoog na het bericht van Bloomberg.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,6 procent tot 53,01 dollar. Brentolie kostte 4,5 procent meer en wordt op het moment van schrijven verhandeld voor 62,29 dollar per vat. Eerder ging de olieprijs nog fors omlaag toen bleek dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week flink waren toegenomen.

olietankers

De tankers zijn afkomstig uit Noorwegen en Singapore. Beide tankers verstuurden noodsignalen. De Noorse tanker, de Front Altair staat in brand, terwijl de Singaporese tanker, de Kokuka Courageous stuurloos zou zijn.

Iran

 


Iraanse media melden ondertussen dat Iraanse reddingsteams 44 opvarenden hebben opgepikt en naar de havenstad Jask hebben gebracht.

De incidenten gebeuren op een uiterst ongelukkig moment. De spanning in de Perzische Golf is al een aantal weken om te snijden. De Verenigde Staten heeft een grote militaire macht naar de regio gestuurd om Iran te intimideren. Ondertussen is na de afgelopen weken al met een beschuldigende vinger naar Iran gewezen in een eerdere aanval op olietankers in de regio. 

Eind mei stelde Saudi-Arabië dat Iran twee Saudische olie-installaties en vier olietankers voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten heeft aangevallen. Iran ontkent ook maar iets met de aanvallen te maken hebben. De Verenigde Staten staat vierkant achter de beschuldiging van de Saudiërs en ook zij wijzen naar Iran.

De Japanse premier Abe is momenteel in Teheran om de recente spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten te bespreken. Opmerkelijk is dat de olietankers die zijn aangevallen momenteel Japan gerelateerde ladingen vervoeren, aldus het Japanse ministerie van Handel.

Het is ondertussen afwachten wie dit keer de schuld krijgt van de aanval. Indien Iran als schuldige wordt aangewezen dan is de kans op een militair conflict in de regio vandaag gigantisch gestegen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 535 reviews.