pexels photo 301599

Eric Sprott: goud klaar voor eindejaarsrally

Nu de goudprijs weer wat momentum begint te krijgen gezien de onrust op de financiële markten lijkt de weg vrij voor een eindejaarsrally. Althans, als we Eric Sprott moeten geloven.

In de afgelopen jaren hebben we keer op keer een rally gezien voor goud die zijn intrede deed in december. Volgens Sprott ziet het er naar uit dat we opnieuw in een dergelijke constellatie terecht zijn gekomen. 

Woensdag zijn de Comex goudfutures gestegen voor december. Mede door de vraag naar veilige havens (flinke daling FAANG-aandelen, onrust Italië, onzekerheid Brexit) is de futureprijs gestegen van 1.200 dollar per troy ounce tot meer dan 1.225 dollar per troy ounce. Ook fysiek zien we een positieve trend ontwikkeling in de goudprijs. Sinds het dieptepunt op 13 november toen de goudprijs 1.198 dollar per troy ounce noteerde is de prijs gestegen met 2,5 procent.

Een andere belangrijke factor die de goudprijs in de kaart kan spelen is de huizenmarkt in de Verenigde Staten. Zoals in dit artikel omschreven stellen steeds meer mensen een aankoop van een nieuw huis uit. Dit heeft onder andere te maken met de stijgende huizenprijzen en stijgende rentevoeten. Deze rentevoeten op hypotheekleningen zijn gestegen van 3,6% naar 5,2%, een toename van 45%.

Dé belangrijkste reden is echter het feit dat we al 10 jaar in een bullmarkt zitten. En op dit moment zijn de wereldwijde financiële problemen goed zichtbaar. Bedrijven met torenhoge waarderingen die nauwelijks winst maken, een verkrappende Fed, Italianen die tegen de Europese Commissie ingaan, dramatische Brexit-onderhandelingen, exploderende schuldenbergen, oververhitte huizenmarkten en ga zo maar door.

Eric Sprott stelt dat hij op basis van bovenstaande ontwikkelingen anticipeert door goud en óók zilver te kopen, dat volgens hem ontzettend ondergewaardeerd is (lees hier waarom).

Eric Sprott

Sprott is een van de grootste en beste grondstofbeleggers ter wereld en tevens oprichter van Sprott Asset Management. Sprott is schatrijk geworden door zijn beleggingen in grondstoffen en maakt zich al jaren hard voor het fysiek bezitten van goud en zilver.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.