photo 1596121605688 e3d0e00adfd9

Deutsche Bank verhoogt koersdoel goud

Afgelopen week verhoogde Goldman Sachs haar koersdoel voor zowel de goud- als zilverprijs. Ook Deutsche Bank stelt nu haar verwachting voor de goudprijs naar boven bij.

Michael Hsueh, FX strateeg bij Deutsche Bank, geeft aan dat ondanks de recente volatiliteit bij het edelmetaal, de bank bullish is voor de toekomst. Deutsche Bank wijst in de prognose op de bezorgdheid over een vertraging van de Europese economie en mogelijke schuldencrisis in China. Daarnaast spelen de plannen van de Fed om de rente eventueel niet te verhogen goud ook in de kaart.

Deutsche Bank gelooft dat ondanks de terugval van de goudprijs in de afgelopen weken goud alsnog hoger zal gaan. Michael Hsueh is van mening dat beleggers steeds meer baat zien in het aanhouden van het edelmetaal.

De Duitse bank, die overigens formeel in gesprek is met Commerzbank om te fuseren, stelt dat goud de weerstand van $1.360 dollar per troy ounce zal doorbreken. Zelfs een eventuele renteverhoging van de Fed zal de goudprijs niet naar beneden drijven. Al stelt Michael Hsueh dat een eventuele renteverhoging voor een ‘tijdelijke daling’ van de goudprijs kan zorgen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 822 reviews.