BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 59.160,34Zilv.Zilver 697,98Plat.Platina 29.629,74Pall.Palladium 45.040,91 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud & zilver

Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud & zilver
11 maart 2019 Bilal

Ondanks de recente terugval van goud en zilver is een van ’s werelds grootste zakenbanken nog steeds positief. Sterker nog, Goldman Sachs heeft in haar meeste recente grondstoffenrapport de koersdoelen voor de drie, zes en twaalf maanden prognoses verhoogd.

De grondstoffenanalisten van Goldman Sachs voorspellen dat goud in de komende drie, zes en twaalf maanden een prijs zal noteren van respectievelijk $1.350, $1.400 en $1.450 per troy ounce. Volgens de zakenbank heeft de verhoging voornamelijk te maken met de reële rente en de verwachting dat volatiliteit de kop op zal steken.

“The negative gold-real rates correlation has re-emerged, with the gold rally closely tracking the fall in real rates. In our view, this switch in the gold-rates correlation after the Fed pause reflects why this stage of the rate cycle is the sweet spot for gold. Higher rates can lead to more financial-market volatility and recession fears, boosting safe-haven demand for gold, while a rate cut boosts gold demand”

– Goldman Sachs

Zilver

Ook voor zilver verhoogt Goldman Sachs zowel de korte- als langetermijnprognose. De analisten van de zakenbank zien de zilverprijs in de komende drie, zes en twaalf maanden stijgen tot respectievelijk $16,50, $17 en $17,50 dollar per Troy Ounce. Goldman Sachs gelooft dat zilver de ontwikkeling van de goudprijs zal volgen en wijst daarbij ook naar de goud-zilver ratio waardoor beleggers meer zullen diversifiëren, ten gunste van het witte edelmetaal.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 535 reviews.