photo 1552958700 7004a2c5cb60

Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud & zilver

Ondanks de recente terugval van goud en zilver is een van ’s werelds grootste zakenbanken nog steeds positief. Sterker nog, Goldman Sachs heeft in haar meeste recente grondstoffenrapport de koersdoelen voor de drie, zes en twaalf maanden prognoses verhoogd.

De grondstoffenanalisten van Goldman Sachs voorspellen dat goud in de komende drie, zes en twaalf maanden een prijs zal noteren van respectievelijk $1.350, $1.400 en $1.450 per troy ounce. Volgens de zakenbank heeft de verhoging voornamelijk te maken met de reële rente en de verwachting dat volatiliteit de kop op zal steken.

“The negative gold-real rates correlation has re-emerged, with the gold rally closely tracking the fall in real rates. In our view, this switch in the gold-rates correlation after the Fed pause reflects why this stage of the rate cycle is the sweet spot for gold. Higher rates can lead to more financial-market volatility and recession fears, boosting safe-haven demand for gold, while a rate cut boosts gold demand”

– Goldman Sachs

Zilver

Ook voor zilver verhoogt Goldman Sachs zowel de korte- als langetermijnprognose. De analisten van de zakenbank zien de zilverprijs in de komende drie, zes en twaalf maanden stijgen tot respectievelijk $16,50, $17 en $17,50 dollar per Troy Ounce. Goldman Sachs gelooft dat zilver de ontwikkeling van de goudprijs zal volgen en wijst daarbij ook naar de goud-zilver ratio waardoor beleggers meer zullen diversifiëren, ten gunste van het witte edelmetaal.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 745 reviews.