photo 1510390029596 48a748636713

China wordt belangrijke speler in zilvermarkt

China zal een van de mondiale krachten zijn in de zilvermarkt. Aangewakkerd door een aanhoudende industrieel vraag en zilvermijnbouw. Dit stelt Metals Focus in een nieuw verschenen rapport.

Uit het nieuw verschenen rapport genaamd “Prospect for the Chinese Silver Market” blijkt dat China de grootste consument is van zilver wereldwijd. Daarnaast is het land de op twee na grooste productieland in de zilvermarkt. Het land is goed voor 18 procent van de wereldwijde vraag naar het edelmetaal. Metals Focus verwacht dat dit cijfer in de toekomst verder zal stijgen.

zilvermarkt

De vraag naar zilver in het land vanuit de fotovoltaïsche markt steeg in de afgelopen jaren tot 65 miljoen ounces in 2017. Het gebruik van zilver voor zonne-energie toepassingen is explosief gestegen in de afgelopen jaren. Meer dan 70 procent van de wereldwijde productie van zonnepanelen vindt plaats in China. Producenten hebben niet genoeg aan het zilver dat afkomstig is uit China om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Naast de zonnepanelenindustrie zijn er genoeg andere industrieën die de vraag naar zilver kunnen aanjagen. Zo wordt onder andere in het rapport gewezen naar touchschermen, elektrisch aangedreven voertuigen, apparatuur die wordt gebruikt in de opwekking van elektriciteit en LED-toepassingen.

zilvermarkt

De Chinese consumptie van zilver voor elektrische toepassingen wordt door Metals Focus geschat op 78 miljoen ounces in 2017 en zal naar verwachting dit jaar een bescheiden groei zien. Een breed scala aan toepassingen voor consumenten zal deze groei in de komende jaren verder voeden verwachten de analisten van Metals Focus.

Ook in de bouw wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zilver. Zo werd in 2017 volgens het rapport voor 24 miljoen ounces aan zilver gebruik voor soldeerlegeringen in verschillende infrastructuurprojecten. Wel wordt er een daling waargenomen in de vraag naar zilveren sieraden. In 2017 daalde deze vraag naar 29 miljoen ounces. Echter ziet Metals Focus een ommekeer vanaf 2020.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.