Goud.Goud 59.418,76Zilv.Zilver 712,85Plat.Platina 30.358,00Pall.Palladium 42.198,90 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Beleggers nerveus in aanloop naar G-20 top

Beleggers nerveus in aanloop naar G-20 top
30 november 2018 Bilal
photo 1597824707484 9c3a77c8c195

In aanloop naar de G-20 top zijn beleggers nerveus. Zo staan alle beursgraadmeters vandaag in het rood. De ogen zijn vooral gericht op de ontmoeting tussen Amerikaanse president Trump en zijn Chinese collega Xi Jingping. 

Mochten de leiders de strijdbijl niet kunnen begraven, dan kan de financiële markt er na dit weekend heel anders uitzien. Trump dreigde deze week al met extra heffingen tot 25 procent op producten uit China.

Beide landen leven al enkele maanden in onmin met elkaar. Niet alleen over de handel ontstaat onenigheid. Ook de invloed van beide grootmachten op de rest van de wereld zorgt voor spanningen tussen beide landen. Zo beschuldigt de VS China van spionage en het stelen van gevoelige (militaire) informatie. Tegelijkertijd beschuldigt China de Amerikanen er van dat het zich teveel bemoeit met het conflict met Taiwan.

Putin

Naast de ontmoeting met China had Trump ook ontmoeting met Putin op de agenda staan. Inmiddels heeft Trump bekend gemaakt dat deze ontmoeting niet door zal gaan. De reden hiervoor is de escalatie tussen Rusland en Oekraïne afgelopen zondag. 

Tegelijkertijd komt het president Trump goed uit dat hij aan de buitenwereld kan laten zien dat hij Rusland kan ‘straffen’. Michael Cohen, de advocaat van Trump, heeft gisteren verklaard dat hij tegen het Congres heeft gelogen toen hij sprak over de plannen van Trump om een Trump Tower neer te zetten in Moskou. 

Uit de verklaring van Cohen die donderdagavond naar buiten werd gebracht komt onder meer naar buiten dat Putin een penthouse was beloofd in het nieuwe te bouwen Trump Hotel. Inmiddels heeft Trump verklaard dat zijn ex-advocaat liegt.

G-20

De G-20 gaat vandaag van start in Buenos Aires. Het wordt tevens het eerste internationale optreden van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman na de moord op journalist Jamal Khashoggi. Ongetwijfeld zal ook hier aandacht aan worden gegeven dit weekend.

Naast de belangrijke ontmoeting tussen de VS en China zal ook worden gesproken over de olieprijzen en de daling van de afgelopen tijd. Naar verwachting spreken de Russische president Vladimir Putin en kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabië elkaar. De twee olielanden waren eerder de drijvende kracht achter productiebeperkingen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.