photo 1592438224739 e5fa23538578

Trump dreigt opnieuw met importheffingen

President Donald Trump heeft opnieuw gedreigd om importheffingen te stellen op Chinese goederen die nog niet aan importheffingen onderhevig zijn. Vier dagen voor de G20-top, waarop iedereen hoopt dat beide landen nader tot elkaar komen, gooit de Amerikaanse president alle hoop op een verzoening overboord.

In een interview met The Wall Street Journal stelt president Trump dat het bijzonder onwaarschijnlijk is dat er gesprekken zullen plaatsvinden met China tijdens de G20-top. “Indien we geen deal kunnen maken, dan voegen we de aanvullende 267 miljard dollar aan importheffingen toe”, aldus Trump in het interview. In hetzelfde interview heeft Trump het over een tarief van 10 óf 25 procent.

iPhones

De importheffingen zouden ook de in China geproduceerde iPhones kunnen raken. Trump stelt dat het een optie is om daarover een heffing van 10 procent in te voeren. Volgens de Amerikaanse president kunnen consumenten wel leven met een invoertarief van 10 procent.

Handelsoorlog

Al twee maanden lang zijn Amerika en China verwikkeld in een handelsoorlog. Er worden momenteel al op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen extra heffingen berekend. Op de goederen geldt momenteel een invoerheffing van 10 procent, die tegen begin 2019 kan toenemen tot 25 procent. Volgens Trump maakt China zich schuldig aan ‘oneerlijke’ handelspraktijken. De Amerikaanse president hoopt dat het handelstekort met China krimpt en meer fabrieken naar de Verenigde Staten terugkomen.

De presidenten van beide landen zien elkaar later deze week tijdens de G20-top in Buenos Aires.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.