photo 1535902307019 63b3ca1577d0

Barack Obama: Nobelprijs winnaar én gek op oorlog

Zeven jaar na de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede vertrekt president Barack Obama uit het Witte Huis als de president die iedere dag van zijn ambtstermijn oorlog voerde. In 2016 gooide de winnaar van de Nobelprijs voor vrede 26.171 bommen op 7 verschillende landen.

Volgens een analyse van het ministerie van Defensie en de gegevens van de Council on Foreign Relations, is de meerderheid van de bommen in 2016 gedropt op Syrië en Irak. Ook Afghanistan werd afgelopen jaar maar liefst 1.300 gebombardeerd, een stijging van 40% ten opzichte van 2015. Dit terwijl Obama beloofde dat hij alle Amerikaanse troepen aan het einde van het voorzitterschap uit Afghanistan zou terughalen.

Ook in Libië steeg het aantal bommen ten opzichte van een jaar eerder tot 496 bommen. Het land verkeert sinds de ‘bevrijding’ van Muammar Gadaffi in complete puin en verschillende terreurgroepen zoals ISIS hebben zich in het land gevestigd. Mede hierdoor vluchten veel Libiërs richting Europa.

Obama Oorlogsgek?

President Obama gaat de boeken in als de enige president uit de Verenigde Staten die elke dag tijdens zijn bewind in oorlog was. En dat voor een winnaar van de Nobelprijs voor Vrede. Obama bombardeerde in totaal in zijn 8 jarige bewind in 7 landen.

Onder het bewind van Obama is de Verenigde Staten uitgegroeid tot de grootste internationale wapenhandelaar sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast werd het oorlogsbudget van George W. Bush, die volgens velen oorlogsgek was, overschreden met 30 miljard dollar.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.