photo 1508697014387 db70aad34f4d

IMF waarschuwt voor onzekere toekomst

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelt in een nieuw verschenen rapport dat de economische groei dit jaar en in 2019 zal pieken. Hierna volgt een onzekere toekomst en het IMF waarschuwt dan ook dat het einde van een periode van hoogconjunctuur in zicht is.

Dit jaar en volgend jaar groeit de wereldeconomie met 3,7 procent. Dit is een bijstelling van 0,2 procentpunt lager dan voorheen werd geprognotiseerd door het IMF. In april van dit jaar verhoogde het IMF juist nog de groeiverwachtingen voor de wereldeconomie.

Als reden voor het sombere toekomstvooruitzicht wijst het IMF onder andere naar de handelsoorlog tussen de VS en China, de twee grootste economieën ter wereld. Daarnaast waarschuwt het IMF ook voor de sombere ontwikkelingen in Europa en zal de groei op ons continent het hardst dalen. Vooral Duitsland wordt hard geraakt: de voorziene groei van het land is voor 2018 verlaagd van 2,5 naar 1,9 procent.

waarschuwt

Naast de handelsoorlog en in Europa voorziet het IMF ook problemen in opkomende markten. Zo worden de situaties in Argenitinië én Turkije genoemd en stelt het IMF dat de ontwikkelingen in beide landen een bedreiging kunnen vormen voor de wereldeconomie als geheel.

Naast de situaties per land en continent wijst het Internationaal Monetair Fonds ook op de risico’s van de torenhoge schuldenniveaus verspreid over de wereld.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.