photo 1468254095679 bbcba94a7066

Alle ogen gericht op Jackson Hole

Jaarlijks komen de belangrijkste bankiers en economen ter wereld bijeen in het klein stadje Jackson Hole. Hier wordt informeel gesproken over de stand van de wereldeconomie en het beleid dat verschillende centrale bankiers hanteren.

Vandaag gaat alle aandacht uit naar de uitlatingen van centrale bankiers tijdens de bijeenkomst. Zo komen zowel Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve, alsook Mario Draghi van de Europese Centrale Bank aan het woord. Verschillende analisten verwachten dat beide centrale bankiers vermoedelijk hun kruit droog houden als het gaat om grote aankondigingen. Desondanks zijn er ook enkelen die verwachten dat de toespraken van beide centrale bankiers de valutamarkten in beweging zullen brengen.

Zo stelt Bloomberg in een analyse dat zowel Draghi als Yellen hun best zullen doen om de waarde van de eigen munt naar beneden te praten. In de afgelopen weken zagen we een sterke stijging van de euro ten opzichte van de dollar. Deze waardestijging komt onder andere doordat valutahandelaren zich aan het voorbereiden zijn op een krapper monetair beleid van de ECB.

Gok van 11 miljard dollar

800x-1

Daarnaast is er minstens één iemand die vuurwerk verwacht zodra Janet Yellen begint aan haar toespraak in Jackson Hole. De belegger zinspeelt op een hint van Janet Yellen naar nóg een renteverhoging dit jaar. De belegger is zo zeker van zijn zaak dat hij/zij een enorme gok neemt van 10.750 contracten op de Eurodollar strip. De gok is goed voor een nominale waarde van $11 miljard dollar. De laatste keer dat een dergelijke gok werd genomen op de valutamarkt was in november tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Janet Yellen spreekt vanmiddag, terwijl Draghi vanavond aan de beurt zal zijn.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.