pexels photo 3943716

ABN Amro verlaagt spaarrente naar 0,20%

De ABN Amro heeft klanten vandaag laten weten dat het met ingang van 28 februari de rente zal gaan verlagen op alle spaarrekeningen. De rente gaat van 0,25% naar 0,20%.

De ABN Amro is de eerste van de Nederlandse grootbanken die deze stap neemt. De ING en de Rabobank bieden op dit moment nog wel 0,25% op een vergelijkbare rekening. De verwachting is dat ze echter niet lang zullen wachten om ook een verlaging door te voeren.

Lage rente

Sinds 2012 is de rente op spaarrekeningen onafgebroken aan het dalen. Maar nog nooit daalde de spaarrente zo hard als nu. De laatste verlaging van de ABN was op 31 december 2016, nog niet eens 2 maanden geleden.

ontwikkeling spaarrente

De reden voor de stap van de ABN Amro is de extreem lage rente op de geldmarkten. De rente is sinds het besluit van de Europese Centrale Bank om de geldpers aan te zetten aan het dalen. Door de lage spaarrente wordt de inflatie-compensatie die je ontvangt op de spaarrente hierdoor verder uitgehold. Het wordt dus steeds moeilijker om rendement te behalen op spaargelden.

Wat moet ik nu met mijn spaargeld?

Dankzij de kredietcrisis zijn mensen massaal gaan sparen aangezien zij dit nog steeds als de meest veilige bestemming voor geld beschouwen. Echter, gezien het huidige monetair beleid is het een enorme denkfout om te denken dat banksparen de komende jaren wat zal gaan opleveren.

Het is altijd aan te raden om wát geld op je spaarrekening aan te houden. Je moet altijd zorgen dat je liquide bent om bepaalde onvoorziene kosten óf incidentele uitgaven op te kunnen vangen.

Echter is de enige manier om momenteel rendement te behalen op je geld, door te investeren. Dit kun je doen door te beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed of goud en/of zilver. Waarbij de laatste in de afgelopen jaren rendementen hebben laten zien van 165,7% respectievelijk 182,6%.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 797 reviews.