photo 1592437938635 88632d7120f2

Aandeel Deutsche Bank naar nieuw dieptepunt

Voor het eerst is het aandeel van Deutsche Bank onder de 9 euro gedoken. Na relatief stabiel te zijn gebleven in de afgelopen dagen, kwam het aandeel van de bank woensdagochtend onder enorme verkoopdruk te staan.

In een kort tijdsbestek tuimelde het aandeel met 5% naar een all time low van 8,76 euro. De totale marktkapitalisatie van de bank kwam hiermee uit op 21 miljard dollar. Ter vergelijking, de marktkapitalisatie van JP Morgan, een concurrent van Deutsche Bank, is op dit moment 357 miljard dollar.

Deutsche Bank

De laatste keer dat het aandeel van Deutsche Bank onder de 9 euro dook, was in augustus 2016, toen de angst voor een ineenstorting van de bank bijzonder groot was. Sinds het begin van dit jaar daalde het aandeel van Deutsche Bank al met maar liefst 44%.

Afwaardering

Al eerder schreven wij dat Deutsche Bank door de slechte prestaties dit jaar een afwaardering kreeg van Standard & Poor’s. Naast de afwaardering is de bank door de Amerikaanse toezichthouder op een lijst van ‘probleembanken’ geplaatst. Op deze lijst worden financiële instellingen die een bedreiging zijn voor hun voorbestaan vermeld.

Beleggers vrezen door de laatste ontwikkelingen dat de bank moeilijk hervormingen zal kunnen doorvoeren om weer winstgevend te worden. Daarnaast is de angst groot dat door de slechte prestaties het aantrekken van kapitaal veel moeilijker zal worden voor de bank.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.