Goud.Goud 59.368,69Zilv.Zilver 712,49Plat.Platina 30.346,86Pall.Palladium 41.990,35 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Problemen Deutsche Bank worden alsmaar groter

Problemen Deutsche Bank worden alsmaar groter
4 juni 2018 Bilal
photo 1592437938635 88632d7120f2

In 2017 werd Deutsche Bank nog aangewezen als een van dé grootste dreigingen voor de financiële stabiliteit van de wereldeconomie. Om de problemen het hoofd te bieden werd een nieuwe CEO aangesteld in de persoon van Christian Sweing. Desondanks lijkt deze stap geen effect te hebben gehad aangezien de problemen zich opstapelen.

Nieuw dieptepunt

De aandelen van Deutsche Bank maakten afgelopen week een duikvlucht. Afgelopen donderdag bereikte de waarde van de aandelen van de bank het laagste punt ooit. Sinds het begin van dit jaar is de koers met 42% gedaald.

De Federal Desposit Insurance Corporation (FDIC) heeft de Amerikaanse tak van de zakenbank op een lijst van probleembanken gezet. In principe houdt dit in dat volgens de FDIC, Deutsche Bank zwakheden vertoont die een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de bank. Aldus de Financial Times.

Afwaardering S&P

Vrijdag volgde wederom een klap voor de bank. S&P kondige aan dat het de rating van Deutsche Bank verlaagt van A- naar BBB+. Volgens de kredietbeoordelaar zijn de problemen van Deutsche Bank ernstiger dan gedacht, waardoor de prestaties van de bank de komende tijd flink achter zullen blijven ten opzichte van de concurrentie. Volgens S&P zijn flinke herstructureringen nodig binnen de grootste Europese bank.

Om de nieuwe problemen het hoofd te bieden overweegt Deutsche Bank om tot tienduizend banen te schrappen, ongeveer een tiende van het totale personeelsbestand. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.