45% Amerikanen besteed helft salaris aan terugbetalen Creditcard schuld

Een van de oorzaken van de kredietcrisis in 2008 is dat mensen teveel schulden hadden. Ondanks alle maatregelen die genomen zijn blijkt uit nieuw onderzoek uit Amerika, dat maar weinig mensen wat hebben geleerd van de kredietcrisis die begon in 2008. Zo blijkt dat 45% van alle Amerikanen de helft van hun inkomen spendeert aan het terugbetalen van creditcard schulden.

De babyboomers zijn op zijn zachtst gezegd slecht voorbereid op hun pensioen in Amerika. Sterker nog, meer dan 50% van de babyboomers heeft in principe geen spaargeld opzij gezet voor zijn/haar pensioen. Een nieuw onderzoek van Northwestern Mutual helpt om enigszins te kunnen begrijpen waarom Amerikanen niet in staat zijn om geld opzij te leggen voor later.

creditcard

creditcard

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Amerikaan een schuld heeft van $37.000, exclusief een eventuele hypotheekschuld. Daarnaast blijkt dat 45% van de Amerikanen de helft van het maandelijks inkomen spendeert aan terug betalen van schulden. Wederom exclusief een eventuele hypotheekschuld.

Overdreven & frivole uitgaven

Je zou denken dat als Amerikanen zoveel schulden hebben dat zij deze schulden aangaan uit pure noodzaak. Bijvoorbeeld voor het betalen van de gezondheidszorg. In werkelijkheid spendeert 40% van de Amerikanen het maandelijkse inkomen aan onder andere entertainment, reizen en hobby’s. Bijna een kwart van de respondenten geeft zelfs aan dat ‘overdreven/frivole uitgaven’ de oorzaak zijn van hun schulden. Ondertussen kan bijna 20% van de mensen het alleen maar veroorloven om elke maand minimale betalingen te doen op hun creditcard schulden.

creditcard

 

Het lijkt er dus op dat Amerikanen niks hebben geleerd van de kredietcrisis. De consumeerdrift van Amerikanen lijkt niet wakker te liggen van op de loer liggende gevaren en gaat vrolijk door tot de volgende crisis weer uitbreekt.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.