photo 1597349848661 86e71ced677b

Zwakste groei Amerikaanse economie in 3 jaar tijd

De Amerikaanse economie is het jaar bijzonder slecht begonnen. Uit cijfers die vandaag naar buiten zijn gekomen blijkt dat het Bruto Binnenlands Product in het eerste kwartaal van dit jaar is gegroeid met 0,7%. Het is het langzaamste groeitempo in drie jaar tijd.

Amerikaanse economie

Het cijfer is een flinke tegenslag voor Donald Trump die morgen 100 dagen aan het roer is als president van de Verenigde Staten. Een van zijn beloftes was namelijk dat onder zijn bewind de economie zou aantrekken met 3% à 4% per jaar. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar groeide de Amerikaanse economie nog met 2,1%.

Het lage cijfer is voornamelijk te wijten aan het uitgavenpatroon van consumenten. Deze groeide minder hard dan werd aangenomen. In de eerste 3 maanden van dit jaar groeide de Amerikaanse consumentenbestedingen met 0,3%. Het laagste cijfer sinds 2009.

Larry Fink, de baas van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, Blackrock, is niet te spreken over het cijfer. Hij noemt het cijfer vreselijk. Fink waarschuwde afgelopen week al over de staat van de grootste economie ter wereld. Volgens Fink kan de financiële markt in Amerika dalen met 5% à 10% op basis van zwakke bedrijfswinsten en het beleid van Trump.

C-gCEKpVYAEk6nn

Vreemd genoeg profiteerden zowel goud als zilver niet van het negatieve cijfer over de Amerikaanse economie. Normaliter veren beide edelmetalen op bij slechte macro-economische cijfers uit de VS. Zo daalde goud nadat het cijfer vanmiddag verscheen om deze week -1,3% te dalen. Zilver presteerde deze week slechter dan de grote broer en moest zelfs -3,7% terrein inleveren in dollars.

Door de daling van zilver zijn verschillende zilveren Monsterboxen nu beschikbaar voor minder dan €10.000. Wij merken dat dit effect heeft op de vraag naar fysiek zilver onder beleggers en verzamelaars die slim inspelen op prijsdalingen en hun posities vergroten.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.