Zilveren munt brengt 528.000 dollar op

De legendarische “First Dollar of the New World”, die werd geslagen in Mexico-stad door de Spanjaarden in 1538, heeft tijdens een veiling 528.000 dollar opgebracht.

De eerste zilveren munt geslagen op het Amerikaans continent, werd geslagen tijdens het gezamenlijk Spaans bewind van Charles I en zijn moeder Joanna. De zilveren munt heeft als naam “Rincón 8 Reales” en er zijn slechts 3 bekende exemplaren wereldwijd beschikbaar. De munten werden geborgen uit een het schip de “Golden Fleece” dat in de jaren 90 werd gevonden in het noordelijk Caribisch gebied.

“Het gewaagde ontwerp van de Spaanse 1538 8 Reales is zeer symbolisch”, zegt Cristiano Bierrenbach, Executive Vice President van veilinghuis Heritage Auctions. “Het tekent het einde van de middeleeuwen en stelt Spanje als de ontdekker van de Nieuwe Wereld.”

De zilveren munt werd geslagen door de Native New World in Mexico City twee jaar nadat het Spaanse rijk een eigen munthuis opende in 1536. De munt heeft een gotische stijl met verschillende letters en het Spaans koninklijke schild is afgebeeld op de voorzijde. Op de achterzijde van de munt zijn de Zuilen van Hercules afgebeeld.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.