photo 1508697014387 db70aad34f4d

William White waarschuwt voor nieuwe crisis

William White, één van de economen die de financiele crisis van 2008 correct voorspelde, waarschuwt wederom voor een grote financiële crisis.

De Canadees is momenteel werkzaam voor de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). Volgens White lijkt de huidige financiële situatie veel op de crisis van 2008. Toch stelt de econoom dat er veel meer gevaar dreigt dan 9 jaar geleden.

Zo waarschuwt hij voor de hoge aandelenmarkten, voor de sterke stijging van de huizenprijzen, de lage VIX, en de alsmaar groter wordende schuldenberg wereldwijd.

In een interview met Bloomberg stelt William White dat in de huidige situatie niet kan worden gesproken van een liquiditeitsprobleem dat kan worden opgelost door centrale banken. De meest voor de hand liggende optie volgens de econoom zijn hervormingen vanuit de overheid met een aantal impopulaire maatregelen die doorgaans niet door overheden worden genomen.

Over William White

WIlliam White begon zijn carriere als econoom in 1969 bij de Bank of England. Vanaf 1972 werkte hij 22 jaar lang voor de centrale bank van Canada om daarna in 1994 aan de slag te gaan bij de Bank for International Settlements (BIS).

Een artikel in the Economist uit 2012 omschrijft William White als volgt:

“He is not, in other words, a nut who hides in the woods with gold bricks and canned food. Moreover, he (along with his colleague Claudio Borio), presented one of the earliest and most thoughtful warnings of the financial crisis back in 2003. Anyone with a brain ought to take him seriously, especially when he bucks the conventional wisdom”

Het volledige interview met Bloomberg (duurt 6 minuten) is hier te zien.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.