photo 1548296404 93c7694b2f91

Willem Middelkoop: goudvondst Australië waarschijnlijk echt

Eind 2017 is de goudmijnsector verrast door een grote goudvondst in Pilbara, een regio in West-Australië. Mijnbouwbedrijf Novo Rescources ontdekte in de aardlaag een grote hoeveelheid goud nuggets, wat kan wijzen op veel meer goud onder de grond.

Wat vooral de aandacht trok van de goudmijnsector was het feit dat de grond waarin het goud is gevonden, grote overeenkomsten vertoont met dezelfde aardlagen in Zuid-Afrika waaruit sinds 1850 grote hoeveelheden goud is gewonnen.

De Australische aardkorst was namelijk ooit verbonden met het vergelijkbare gedeelte in Zuid-Afrika. Samen vormden zij een gebied dat onderdeel was van het eerste continten op Aarde volgens archeologen. Gezien de grote hoeveelheid goud dat uit de bodem is gehaald in Zuid-Afrika is het vermoeden dat ook in Australië een flinke hoeveelheid goud onder de grond ligt.

Te mooi om waar te zijn?

 

 

Tegelijkertijd stelden ook enkele analisten kanttekeningen bij de vondst. Volgens sommigen is de vondst te mooi om waar te zijn. Willem Middelkoop, een expert op het gebied van goud en één van de grondleggers van de Nederlandse edelmetaalhandel, geeft in een seminar bij RTL Z aan wat deze vondst precies betekent voor goud en hoe andere experts kijken naar de ontdekking. Het onderzoek naar de echtheid en hoeveelheid van de vondst is op dit moment in volle gang.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.