photo 1586974710160 55f48f417990

Wereldbank: goud in 2020 richting de $1.600

Nadat de ABN Amro in haar prognose voor 2020 voorspelt dat de goudprijs volgend jaar zal stijgen richting de $1.600 per troy ounce, sluit nu ook de Wereldbank zich aan bij deze voorspelling.

“The risks to the precious metals price outlook are on the upside and reflect heightened uncertainty and weak growth prospects of the global economy”

– World Bank – Kitco

De Wereldbank stelt dat de stijging van de goudprijs zal aanhouden, zolang de onzekerheid de markt blijft domineren. In het rapport dat het Instituut vrij heeft gegeven wordt verwacht dat de goudprijs volgend jaar zal stijgen naar een koers van $1.600 per troy ounce.

Vraag naar goud toegenomen

De Wereldbank stelt dat de vraag naar goud door de sterke prestatie van dit jaar is toegenomen. De toename van de vraag is vooralsnog afkomstig vanuit de centrale banken, goud ETF’s en verkoop van sieraden uit voornamelijk India.

Zilver

In het rapport gaat de Wereldbank ook in op de prestatie van zilver in 2020. Zo voorziet het Instituut een stijging voor zilver van naar een koers van $19 per troy ounce.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.