photo 1565146297503 5598c6f02d34

VS en Zuid-Korea demonstreren spierballen

De zeemacht van de Verenigde Staten en Zuid-Korea is maandag begonnen aan een grootschalige oefening voor de Koreaanse kust. Aan de oefening nemen ongeveer 40 schepen deel, waaronder het vliegdekschip USS Ronald Reagan en twee torpedojagers. Noord-Korea reageert furieus en dreigt met nieuwe rakettesten.

De oefening zorgt bij buurland Noord-Korea voor de nodige argwaan. Volgens Pyongyang bereiden beide landen een aanval voor op Noord-Korea. Het land heeft al gewaarschuwd dat het zal reageren op de oefening door middel van nieuwe rakettesten, iets wat de spanningen onderling alleen maar verder zal verhogen.

Nieuwe rakettest?

Volgens Noord-Korea zijn de oefeningen voor de kust een regelrechte provocatie van Amerika en Zuid-Korea. Nieuwe satellietbeelden tonen aan dat Noord-Korea mogelijk bezig is met het voorbereiden van nieuwe rakettesten.

Volgens bronnen binnen Washington gaat het om raketten van het type Hwasong-14. Deze kunnen Alaska bereiken. Ook een test van een Hwasong-12, die het eiland Guam kan bereiken wordt niet uitgesloten. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met een nieuwe raket, de Hwasong-13. De intercontinentale raket zal volgens ingewijden ver genoeg reiken om de westkust van de VS te kunnen treffen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.