photo 1542320728179 bda01e6f5c73

Vooruitblik: week van de Fed

De belangrijkste gebeurtenis op financieel vlak zal deze week plaatsvinden op woensdag om 19:00 ’s avonds Nederlandse tijd. Dan neemt de Federal Reserve een nieuw rentebesluit. De kans op een renteverhoging is in de afgelopen weken drastisch afgenomen. De kans op een renteverláging is bijna 30 procent.

Afgelopen jaar ging iedereen nog uit van meerdere renteverhogingen in 2019. De negatieve macro-economische cijfers van de afgelopen weken zorgen er voor dat die verwachting is bijgesteld. Zo stelt Rabo-econoom Philip Marey dat hij verwacht dat de Amerikaanse economie volgend jaar wegzakt in een recessie. De Fed is zich hier van bewust en zal de rente daarom niet nog gaan verhogen.

Hierdoor wordt de toelichting op het rentebesluit van aanstaande woensdag interessant om in de gaten te houden. De Fed is namelijk al jaren bezig met het afbouwen van de enorme balans die ze heeft aan opgekochte obligaties. Het is de vraag hoe dit zal worden gecombineerd met een eventuele renteverlaging.

Edelmetalen

Een voorlopige rem op renteverhogingen vanuit de Fed is positief voor de prijsontwikkelingen van edelmetalen. Goud, zilver, platina én palladium profiteren van een renteverlaging. Over het algemeen wordt aangenomen dat wanneer de rente wordt verhoogd dit negatief is voor edelmetalen. Een renteverhoging betekent namelijk automatisch een hogere dollar en dit drukt dan weer de prijzen van edelmetalen. 

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.