gold 679433 1280

Venezuela wil 14 ton goud repatriëren, Engeland weigert

Venezuela probeert 14 ton goud te repatriëren dat momenteel ligt opgeslagen in Londen bij de Bank of England (BoE). Het goud met een waarde van 550 miljoen dollar wordt gerepatrieerd uit vrees dat Amerikaanse sancties tegen het land de toegang tot het goud in de toekomst zullen beperken. De Bank of England weigert vooralsnog mee te werken aan het verzoek van Venezuela.

Volgens Britse ambtenaren houdt de Engelse centrale bank het goud voorlopig omdat het onduidelijk is wat de plannen zijn van de Venezolaanse regering met het eigen goud. The Times meldt dat er zogenaamd zorgen zijn dat Maduro het goud zelf zal verkopen voor eigen gewin.

Het goud dat ligt opgeslagen in Londen werd volgens berichtgeving van The Times afgelopen jaar nog gebruikt als onderpand voor verschillende leningen ter waarde van miljarden dollars. Reuters meldt daarentegen dat het repatriëren van het goud vertraging oploopt, omdat het moeilijk is om de 14 ton goud verzekerd te krijgen voor verzending.

Nieuwe sancties

Het besluit van Venezuela om goud te repatriëren volgt nadat Donald Trump afgelopen week een nieuwe ronde van sancties tegen Venezuela aankondigde. Het land gaat al jaren gebukt onder een enorme crisis waarbij het inflatiepercentage is opgelopen tot ruim 400.000 procent. Als gevolg hiervan is er sprake van een massale uittocht van Venezolanen die naar andere landen vluchten in de hoop op een beter leven.

Maduro heeft meerdere keren gewezen naar Washington als schuldige voor de malaise in zijn land. Volgens Maduro is Washington bezig met het voeren van een economische oorlog tegen Venezuela.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 822 reviews.