US Mint op weg naar slechtste jaar sinds 2007

Het Amerikaanse munthuis, de US Mint, zal dit jaar minder gouden en zilveren munten verkopen dan in 2017. De productie dit jaar is zó hard gedaald dat het niveau van tien jaar geleden, toen de financiële crisis uitbrak, wordt benaderd. 

Volgens data van Metals Focus blijkt dat er dit jaar tot november 2018, 230.000 ounces goud zijn verkocht. Afgelopen jaar ging in dezelfde periode 260.000 ounces goud de deur uit bij het Amerikaanse munthuis. Ook de verkoop van zilver daalde. Zo is er dit jaar vooralsnog 14,8 miljoen ounces zilver verkocht door de US Mint, tegenover 17,3 miljoen ounces zilver in 2017 in dezelfde periode.

De US Mint is de grootste producent ter wereld van gouden munten en zilveren munten waardoor de cijfers van het munthuis gezien worden als graadmeter voor de vraag naar edelmetaal. Desondanks kunnen de cijfers een enigszins vertekenend beeld geven aangezien er geen verkoopcijfers worden meegenomen van eerder geproduceerde munten. Een groter aanbod van munten uit eerdere jaartallen, zorgt automatisch voor een lagere vragen naar nieuwe munten.

De US Mint verkoopt verschillende gouden en zilveren munten waaronder de wereldberoemde American Eagle serie en de Buffalo. Daarnaast worden er ook door het jaar heen verschillende andere series geslagen. Bekijk alle munten die wij van de US Mint aanbieden.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.