gold 679433 1280

UBS stopt met aanbieden van fysiek goud

Volgens de Zwitserse krant Tagesanzeiger, zal de Europese fysieke goudmarkt wat kleiner worden. De krant meldt namelijk dat zakenbank UBS stopt met het verkopen en opslaan van fysiek goud op drie locaties in Europa: Zürich, Basel én Genève.

Het besluit om geen fysiek edelmetaal aan te bieden is volgens een verklaring van UBS een puur zakelijke overweging om kosten te besparen. De zakenbank stelt dat klanten die edelmetalen bezitten bij UBS verplicht worden hun baren of munten te verkopen en dat zij tot drie dagen moeten wachten om hun geld te krijgen. UBS stelt daarnaast dat de baren en munten die zij reeds in opslag hebben van klanten beschikbaar zullen worden gemaakt voor verkoop.

UBS en goud

Het besluit van de zakenbank om te stoppen met fysieke edelmetalen is vreemd gezien de mening van de zakenbank over het edelmetaal. In het afgelopen jaar heeft UBS zich meerdere keren positief uitgelaten over goud en gesteld dat iedereen er goed aan doet goud aan te kopen. Hieronder een overzicht van de verschillende berichten die dit jaar zijn verschenen over UBS en haar kijk op goud:

In het verleden zijn ook verschillende Nederlandse banken gestopt met het aanbieden van edelmetalen. Zo zijn in 2013 zowel ABN Amro als de Rabobank gestopt met het aanbieden van fysieke edelmetalen en bieden zij op dit moment alleen papiergoud aan. Iets wat totaal geen zekerheid biedt, en dat is juist precies wat men wil wanneer hij/zij kiest voor goud.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.