photo 1586974710160 55f48f417990

UBS stelt koersdoel goud en zilver bij

Sinds begin dit jaar is de goudprijs gestegen met een indrukwekkende 21 procent en zilver levert een rendement op van ruim 18 procent. Ondanks deze stijgingen verwacht de grootste vermogensbeheerder ter wereld, UBS, dat goud en zilver in het laatste kwartaal verder zullen stijgen.

De Zwitserse bank verwacht dat de goudprijs eind dit jaar naar $1.600 per troy ounce zal stijgen. Analiste Joni Teves stelt daarnaast het koersdoel voor de komende 12 maanden naar boven bij, waarbij zij verwacht dat de goudprijs voorbij de $1.600 per troy ounce zal stijgen.

Grotere vraag

UBS verwacht dat een grotere groep geïnteresseerden in het laatste kwartaal zijn vizier zal richten op goud. De vraag was in de eerste drie kwartalen volgens UBS voornamelijk afkomstig vanuit institutionele beleggers en andere grotere partijen die zeer actief zijn geweest. De Zwitserse vermogensbeheerder stelt ook dat dalingen van de goudprijs in de komende weken zullen worden aangegrepen door investeerders om meer goud bij te kopen. Hierbij wordt gewezen naar de grens van $1.450 als belangrijk steunpunt.

Zilver: +14%?

Naast goud is UBS ook te spreken over de prestaties van zilver. De zilverprijs steeg in het derde kwartaal met 18 procent. Joni Teves voorziet dat de zilverprijs eind dit jaar de grens van $20 dollar per troy ounce zal bereiken.

Op het moment van schrijven noteert de zilverprijs in dollars een prijs van $17,51, wat inhoudt dat indien UBS het bij het rechte eind heeft zilver nog eens 14 procent zal stijgen in het laatste kwartaal van dit jaar.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 741 reviews.