5g umicore gold bar p114 2036 image

UBS adviseert goud te kopen als verzekering

Nadat goud de laagste stand van het jaar heeft bereikt, raadt de vermogenstak van UBS haar klanten aan om nu goud te kopen. Volgens de zakenbank is dit het ideale moment om in goud te stappen.

Wayne Gordon, executive director van de commodities en forex afdeling van UBS laat aan Bloomberg weten dat goud tegen de huidige prijs een slim koopmoment is.

“We’re not saying we have a bullish bias; we’re not saying we have a bearish bias. We’re saying that tactically, people should be buying it somewhere near $1,200..”

– Wayne Gordon – UBS

Goud als verzekering

Volgens UBS heeft het beleid van de Federal Reserve een negatief effect op de huidige ontwikkeling van de goudprijs. Door de dalende werkloosheid en een tweetal renteverhogingen staat goud dit jaar onder druk.

Goud fungeert volgens UBS als verzekering indien de arbeidsmarkt geen verdere verbeteringen zal laten zien, en de inflatie niet verder zal stijgen. Mocht dit het geval zijn, dan zal de Fed genoodzaakt zijn om het afbouwen van de balans en het verhogen van de rente te pauzeren. “We like the insurance qualities for gold just from an unknown perspective at these sorts of levels,” aldus Gordon.

Positieve signalen voor goud

Echter, zijn er volgens de zakenbank ook genoeg redenen die in het voordeel van goud spreken. Zo blijft de aanhoudende vraag naar goud sterk, en daalt de output jaar na jaar.

Daarnaast is de zwakke ontwikkeling van de dollar ook een positief signaal voor goud. Ook de aandelenmarkt moet wat dat betreft scherp in de gaten worden gehouden. Verschillende aandelenmarkten noteren record na record, waardoor de kans op een correctie op de beurzen steeds groter wordt. Wanneer dit gebeurt zullen beleggers weer in de richting van goud kijken.

Outlook Q3 & Q4 goud

Volgens UBS zal goud in de tweede helft van het jaar schommelen tussen een prijs van $1.150 tot $1.350 per troy ounce. De prijs is afhankelijk van hoe de wereldwijde aandelenmarkten zullen presteren. De stijgende aandelenmarkten houden veel beleggers weg van het edelmetaal. In het derde kwartaal zien we vaak een mindere prestatie van aandelen, terwijl de goudprijs juist vaker stijgt.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 802 reviews.