Trump wint verkiezingen Verenigde Staten

Tegen alle verwachtingen én peilingen in is Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten. Trump had vannacht eigenlijk telkens een voorsprong op Hillary, en de overwinningen van enkele swing states zoals Florida en Ohio gaven Trump uiteindelijk vleugels. Op dit moment wordt gesteld dat Donald Trump 288 kiesmannen heeft, waarmee de drempel van 270 kiesmannen wordt behaald.

Paniek

Net als bij de Brexit lieten de peilingen in de Verenigde Staten zien dat media er volledig naast zat met de voorspellingen. Zo rekenden verschillende gerenommeerde kranten op een een kans van 80% of hoger voor een overwinning van Clinton.

gold-dollar-trump

Tijdens de telling vannacht ontstond er paniek nadat Donald Trump’s voorsprong maar niet wilde slinken. Zo crashte de Mexicaanse peso met maar liefst 11%, steeg goud met 4,6% en stonden de Dow Jones futures op een min van 750 punten.

Overwinningsspeech

De overwinningspeech van Donald Trump bracht een kentering in de paniek op de financiële markten. Zo daalde de goudprijs weer richting de $1.300, stabiliseerden beurzen in Europa en wist de dollar een deel van de verliezen ten opzichte van andere valuta goed te maken. In zijn speech sloeg Trump een mildere toon dan tijdens zijn campagnes. Hij stelde dat het tijd was om de wonden te helen en om het Amerikaanse volk te verenigen tot één volk.

De speech van Trump zorgt voor enige opluchting onder beleggers. Al is nog niet precies bekend wat Trump’s plannen zijn met de economie van de Verenigde Staten. Dit zal moeten blijken in de komende weken, waardoor de kans op volatiliteit op de financiele markten aanwezig blijft.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.