photo 1592438224739 e5fa23538578

Toenadering tussen China en VS omtrent handelsoorlog

China en de Verenigde Staten hebben vandaag voorzichtig toenadering gezocht tot elkaar om een escalatie van de handelsoorlog te bespreken. Wang Shouwen, de Chinese Minister van handel, liet vanochtend weten dat hij samen met een delegatie eind augustus naar de VS zal reizen om gesprekken te voeren met de Verenigde Staten.

De Chinese delegatie is volgens het Chinese ministerie van Financiën uitgenodigd door de Amerikanen om naar Washington te komen. Het zou de eerste officiële ontmoeting zijn sinds de onderhandelingen tussen de Chinese vicepremier Liu He en de Amerikaanse minister van Handel, Wilbur Ross begin juni in Peking.

Sinds de laatste bespreking is de handelsoorlog tussen beide landen flink opgevoerd met invoerheffingen op goederen over en weer met een waarde van enkele tientallen miljarden dollars.

Dollar doet stapje terug, Renmibi yuan veert op

Door het bericht over toenadering tussen beide landen kwam de verzwakking van de Chinese renminbi tot stilstand. De munt daalde al zes dagen onafgebroken tegenover de Amerikaanse dollar. Iets waar overigen meerdere valuta en ook goud last van hebben de afgelopen dagen.

toenadering

Tegelijkertijd maakte de dollar een pas op de plaats. De US Dollar Index bereikte woensdag nog het hoogste punt van het jaar op 96.603 punten, en daalde naar 96.554 punten. Ook de euro herstelde tegenover de dollar nadat de Europese munt het laagste punt bereikte sinds juni 2017 tegenover de Amerikaanse dollar.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.