Goud.Goud 59.018,75Zilv.Zilver 715,20Plat.Platina 31.481,81Pall.Palladium 43.767,24 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Stemming belastingplannen Republikeinen uitgesteld

Stemming belastingplannen Republikeinen uitgesteld
1 december 2017 Bilal
photo 1583341592469 c4b5ae4c1d6e

De Republikeinen in de Senaat zijn er donderdagavond niet in geslaagd om een stemming door de Senaat te loodsen over de belastinghervormingen van Trump. Op het laatste moment is de stemming uitgesteld.

Het belastingplan van Trump zou de grootste hervorming zijn in het belastingstelsel van de VS in tientallen jaren. Een van de belangrijkste pijlers uit het plan is het verlagen van de vennootschapsbelasting, iets wat Amerikaanse bedrijven honderden miljoenen dollars aan besparingen zou opleveren.

Door deze besparing loopt de staatskas inkomsten mis. Het mislopen van deze inkomsten zou moeten worden gecompenseerd door middel van extra investeringen van bedrijven. Wat zou resulteren in meer banen en meer uitgaven. Echter gelooft niet iedereen in deze redenering, waaronder een groep Republikeinen.

Donderdag kregen de tegenstanders bijval nadat onafhankelijke belastingexperts van het Congres berekenden dat het begrotingstekort inderdaad zou blijven oplopen. De groep die dwars ligt op dit moment eist een extra clausule in de wet die de garantie geeft dat de belastingen weer kunnen verhoogd zodra blijkt dat het begrotingstekort oploopt door de nieuwe plannen.

Republikeinen

De Republikeinen hebben op dit moment 52 van de 100 zetels in de Senaat. Desondanks liggen zeker 3 Republikeinen dwars. Aangevoerd onder Bob Corker, een felle tegenstander van de belastingplannen van Trump.

 

Door het uitstel staan de Republikeinen onder grote druk. Na het dramatisch verlopen vervangingsprogramma voor Obamacara wil Trump koste wat kost een andere grote verkiezingsbelofte doordrukken. Vanmiddag gaat de Senaat weer verder met het behandelen van het dossier. Inmiddels heeft Trump via twitter al geprobeerd het vuurtje op te stoken door de schuld bij de Democraten te leggen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.