maxresdefault

Sprott Asset Management: zilver naar $21 per troy ounce

Zilver presteert vooralsnog wisselvallig. Sinds het dieptepunt medio maart j.l. waarin zilver €13,24 per troy ounce noteerde, staat de prijs inmiddels op €14,26 per troy ounce. Een stijging van 7,7% in 2 maanden tijd. Desondanks is de prijs YTD ongewijzigd aangezien de zilverprijs aan het begin van het jaar op ongeveer hetzelfde niveau stond.

Sprott Asset Management verwacht dat zilver in de tweede helft van dit jaar beter zal presteren dan de eerste. Maria Smirnova, senior portefeuillebeheerder bij het bedrijf, geeft aan dat zij optimistisch is over zilver. Sprott Asset Management heeft een koersdoel van $21 per troy ounce voor het edelmetaal. Op de huidige koers is dat een stijging van 24%.

In haar rapport schrijft Maria Smirnova dat zilver dit jaar vooral zal profiteren van de industriële vraag die in de lift zit. Vaak wordt over het hoofd gezien dat 56% van de vraag naar zilver naar industriële toepassingen gaat. In het rapport wordt verwezen naar de steeds grotere vraag naar schone energie en elektrische voertuigen. Zilver wordt veelvuldig toegepast in bijvoorbeeld zonnepanelen en als component in het bouwen van systemen voor (elektrische) auto’s.

Gebruik van zilver (2017)

Sprott

Sprott Asset Management stelt dat de vraag naar zilver als toepassing in zonnepanelen zal stijgen met 19%. Afgelopen jaar stelde Byron Capital dat het gebruik van zilver in de zonnepanelen industrie zal oplopen van 20 miljoen ounce in 2017, naar 185 miljoen ounce in 2025. Dit is bijna 20% van de totale huidige zilvervraag.

Een andere groeimarkt voor zilver is de autoindustrie die afgelopen jaar met 5% groeide. Maria Smirnova stelt dat, naarmate de technologie van elektrische auto’s steeds geavanceerder wordt, het gebruik van zilver in auto’s ook zal toenemen. In ‘slimme’ auto’s wordt zilver bijvoorbeeld gebruikt als component in de opbouw van veiligheidssystemen zoals sensoren en camera’s die botsingen kunnen vermijden.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 738 reviews.