photo 1554795896 b6d5b2eb3923

Spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran lopen hoog op

De spanningen tussen twee gezworen rivalen in het Midden-Oosten, Saudi-Arabië en Iran, lopen hoog op. Inmiddels dreigen beide landen elkaar met militaire acties.

De spanningen laaiden op nadat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman in een interview elke dialoog met Iran uitsloot, én beloofde om zijn koninkrijk te beschermen in wat hij noemt “Teherans pogingen om de islamtische wereld te overheersen”.

“We know that we are a main goal for the Iranian regime. We will not wait until the battle comes to Saudi Arabia but we will work to have the battle in Iran rather than in Saudi Arabia.” Aldus de kroonprins tijdens het interview.

Iran reageert geprikkeld

Iran, op haar beurt, liet de opmerkingen van Saudi-Arabië niet onbeantwoord. De minister van Defensie Hossein Dehghan, werd geciteerd door persbureau Tasnmin met een fixe waarschuwing voor de Saudis: “If the Saudis do anything ignorant, we will leave no area untouched except Mecca and Medina.”

Is dit slechts gepraat, of een serieuze escalatie tussen de twee grootste moslim naties in het Midden-Oosten? Beide landen zijn hoe dan ook tot elkaar veroordeeld gezien zij tijdens OPEC onderhandelingen tot een akkoord moeten komen over het verlagen van de olieproductie. In de afgelopen week daalde de olieprijs hard en verloor deze bijna 10% van zijn waarde. Deze week staat er een bijeenkomst van OPEC-landen op het programma waardoor wederom gepraat zal worden over het verlagen van de olieproductie.

Eind mei bezoekt de Amerikaanse president Donald Trump Saudi-Arabië en Israel. Het is de eerste buitenlandse reis van de Amerikaanse president. Overigens vaker heeft aangegeven geen fan te zijn van Iran en heeft gedreigd met nieuwe sancties tegen het land.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.