Shutdown Verenigde Staten voorlopig afgewend

Het Amerikaanse Congres is het vanochtend eens geworden over de overheidsbegroting van  de Verenigde Staten. Hiermee is een shutdown van alle overheidsinstanties voorlopig (tot september) voorkomen.

Door het akkoord wordt voorkomen dat alle overheidsinstanties deze week op slot gaan. De overheid mag zonder akkoord namelijk geen geld meer uitgeven en is verplicht alle ambtenaren naar huis te sturen. Ongeveer 800.000 ambtenaren zouden worden getroffen door de shutdown. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2013, toen er een shutdown plaatsvond van 15 dagen.

De Democraten en Republikeinen stonden lijnrecht tegenover elkaar tijdens het bespreken van de overheidsbegroting. Breekpunt tijdens de onderhandelingen was de bouw en financiering van de muur om Mexicaanse immigranten tegen te houden. Trump stelde tijdens de verkiezingen dat Mexico de bouw van de muur zou betalen, terwijl het land dit weigert.

Nu Amerika zelf het geld moet zien te regelen lijkt de financiering van de muur voor grote problemen te zorgen. De Democraten dreigden om het volledige begrotingsakkoord te blokkeren zolang de financiering van de muur hierin werd opgenomen. Uiteindelijk heeft Trump de financiering van de muur buiten het huidige begrotingsakkoord gelaten, waardoor er alsnog een akkoord kwam.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.