CC81XWrWAAAlpYp

Saudi-Arabië brengt propagandafilm uit met Invasie van Iran

Onder leiding van kroonprins Mohammed bin Salman, is Saudi-Arabië de afgelopen weken bezig om de spanningen tussen het soennitische land en de sjiitische aartsvijand Iran naar een nieuw hoogtepunt te tillen. Dit weekend verscheen er een video gemaakt in Saudi-Arabië die laat zien dat Saudische militairen Iran binnenvallen én veroveren.

De nieuwste provocatie van Saudi-Arabië is een 6 minuten durende film waarin wordt uiteengezet hoe het land van plan is om door middel van geavanceerde militaire technologieën, aangekocht uit de VS, Iran zal aanvallen en (redelijk makkelijk) zal overwinnen.

Op Social Media is de korte film op grote schaal bespot als niets meer dan propaganda van Mohammed bin Salman. In de film zien we de kroonprins in een controlekamer die lucht-, land- en zeemissies aanvoert. Het Saudische leger heeft daarnaast nauwelijks weerstand van Iraanse troepen. Aan het einde van de korte film zien we het Saudische leger in Teheran, waar Iraanse burgers de Saudi’s danken voor de “bevrijding”.

Een woedende tweetstrom werd op Twitter losgelaten nadat de video op Youtube werd gepubliceerd. Zo stelt een twitter gebruiker dat Mohammed bin Salman in een waanwereld woont waarin de Saudi’s Iran binnenvallen en worden begroet als bevrijders.

Het is niet de eerste keer dat de Saudi’s het sjiitische Iran provoceren. Zo noemde kroonprins Mohammed bin Salman de leider van Iran nog “de nieuwe Hitler van het Midden-Oosten” enkele weken geleden.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.