BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.149,46Zilv.Zilver 672,04Plat.Platina 29.161,80Pall.Palladium 51.046,57 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Sancties tegen Iran van kracht

Sancties tegen Iran van kracht
5 november 2018 Bilal
photo 1533982023263 64b4091468ab

Vannacht zijn de nieuwe sancties van de VS tegen Iran in werking getreden. Vanaf vandaag mag geen enkel land ter wereld, op een paar uitzonderingen na, nog Iraanse olie kopen of vervoeren. Landen die dit toch doen mogen geen zaken doen met de VS. Ook financiële transacties via het SWIFT-bankensysteem zijn door de VS verboden.

President Rohani van Iran reageerde vanochtend en stelt dat zijn land terecht is gekomen in een economische oorlogssituatie. Tegelijkertijd stelde hij dat het land, ondanks de opgelegde sancties, door zal gaan met de verkoop van olie.

De VS trokken zich in mei dit jaar terug uit het atoomakkoord dat in 2015 werd gesloten met Obama. Met de sancties willen de Amerikanen nu Iran dwingen opnieuw te onderhandelen over een deal, waarin nu ook het Iraanse raketprogramma wordt opgenomen. Daarnaast hoopt de VS dat het volk in opstand komt tegen de huidige regering. Adviseurs van Trump hebben meerdere keren al aangegeven dat ze de huidige Iraanse regering graag zouden zien vallen.

Door de dreiging van de sancties is de inflatie in Iran in de afgelopen maanden enorm toegenomen. Iran hoopt nu dat andere partijen zoals Europa, China en Rusland het land te hulp zullen schieten, aangezien die hebben aangegeven de nucleaire deal van 2015 in stand te willen houden.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 515 reviews.