photo 1533982023263 64b4091468ab

Sancties tegen Iran van kracht

Vannacht zijn de nieuwe sancties van de VS tegen Iran in werking getreden. Vanaf vandaag mag geen enkel land ter wereld, op een paar uitzonderingen na, nog Iraanse olie kopen of vervoeren. Landen die dit toch doen mogen geen zaken doen met de VS. Ook financiële transacties via het SWIFT-bankensysteem zijn door de VS verboden.

President Rohani van Iran reageerde vanochtend en stelt dat zijn land terecht is gekomen in een economische oorlogssituatie. Tegelijkertijd stelde hij dat het land, ondanks de opgelegde sancties, door zal gaan met de verkoop van olie.

De VS trokken zich in mei dit jaar terug uit het atoomakkoord dat in 2015 werd gesloten met Obama. Met de sancties willen de Amerikanen nu Iran dwingen opnieuw te onderhandelen over een deal, waarin nu ook het Iraanse raketprogramma wordt opgenomen. Daarnaast hoopt de VS dat het volk in opstand komt tegen de huidige regering. Adviseurs van Trump hebben meerdere keren al aangegeven dat ze de huidige Iraanse regering graag zouden zien vallen.

Door de dreiging van de sancties is de inflatie in Iran in de afgelopen maanden enorm toegenomen. Iran hoopt nu dat andere partijen zoals Europa, China en Rusland het land te hulp zullen schieten, aangezien die hebben aangegeven de nucleaire deal van 2015 in stand te willen houden.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.