photo 1520106212299 d99c443e4568

Rusland stopt samenwerking luchtverkeer met VS in Syrië

De afspraken tussen Rusland en de Verenigde Staten over luchtverkeer in Syrië zijn stopgezet. Dit heeft het Russische ministerie van Defensie zojuist bekend gemaakt via persbureau Interfax. Het besluit is een direct gevolg van het neerhalen van een Syrisch gevechtsvliegtuig door de VS op zondag. Vanaf vandaag worden alle vliegtuigen gezien als vijandige objecten en mogelijk neergehaald door de Russen.

“All flying objects, including planes and drones of the international coalition, detected west of the Euphrates, will be followed by Russian air defense systems as targets,”

Sergei K. Shoigu – Russische Minister van Defensie

Rusland is op zijn minst gezegd not pleased met de actie van de Amerikanen. Het neerhalen van het Syrische vliegtuig is volgens de Russen een grove schending van de soevereiniteit van de Syrische overheid. Daarnaast spreken de Russen van een daad van agressie richting de legitiem gekozen Syrische regering. Rusland beschouwt per direct al het luchtverkeer in gebieden ten westen van de rivier de Eufraat als doelwit. Dit geldt dus ook voor vliegtuigen van de internationale coalitie die onder leiding staat van de Verenigde Staten.

Luchtruimakkoord

Het luchtruimakkoord tussen Rusland en door de VS geleide internationale coalitie tegen IS, werd in juni van 2016 gesloten. Het moest incidenten voorkomen tussen Rusland en de VS. Al eerder werd het luchtruimakkoord tussen de VS en Rusland opgeheven nadat de VS besloot om een Syrische luchtmachtbasis te bombarderen als vergelding voor de gifgasaanval.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.